לפני מספר שבועות פרסמתי תמונה בעמוד הפייסבוק שלי. בתמונה נראה חייל בוכה במהלך לוויה. התמונה הייתה מרגשת ביותר, עליה כתבתי "תמונה שווה יותר מאלף מילים."
תוך דקות, חבר יקר מהקהילה ביקש ממני להוריד את התמונה.
החבר הסביר:
"שירתתי בצה"ל בחטיבת גולני. היינו חבורה של מתגייסים זרים זה לזה, אך תוך מספר חודשים נהיינו חברים. כשביצענו משימה משותפת, הקשר בינינו נהיה כה אמיץ, חזק יותר מאחים.
כעבור שנתיים, אחד מחבריי הקרובים ביותר בחטיבה נורה למוות במהלך פעולה.
בלוויה, לא יכולתי להפסיק את הדמעות. למרות שאני בדרך כלל לא מבטא רגשות, כאן לא יכולתי לשלוט בהם. כשהדמעות זולגות על הלחיים, חטפתי סטירת לחי מהמפקד שלי, ארז גרשטיין (ארז היה מפקד מפורסם, שנהרג מאוחר יותר במהלך פעילות.) הוא הסביר, "כשאתה בוכה במהלך טקס לוויה, המצלמות קולטות אותך והאויבים שלנו שמחים יותר. זה ניצחון כפול לטובתם. הם גם הורגים אותנו וגם נהנים לראות אותנו בוכים."
ישראל המודרנית חגגה 66 שנים השבוע. בכל רחבי פייסבוק אנשים איחלו "יום הולדת שמח לישראל!" האמת היא שרק ישראל המודרנית היא זו שחוגגת 66 שנה. בואו לא נשכח את העובדה שישראל למעשה בת יותר מ-4000 שנה, והקשר שלנו אליה החל מאז שהקב"ה הבטיח את אדמתה לאברהם! אהבתי לאנשי ארץ הקודש ולאדמתה, עמוקה.אהבתי אליה, וודאי לא בת 66.
אבותינו חיו בישראל עד שירדו למצרים. אחר כך יהושע טען שוב את זכות העם על אדמתו וחזרנו לגור בה. הוצאנו לגלות מארץ ישראל פעמיים נוספות, אך תמיד שמרנו על קשר חזק לארצנו.
למעשה, בפרשת השבוע אנו קוראים, " והארץ לא תימכר לצמיתות, כי לי הארץ." אדמת ישראל שייכות לאלוקים, והוא בחר להעניק אותה לנו.
במקביל, אנחנו יודעים שאויבינו לא ישקטו. השנאה שלהם לא תחדל, ועלינו לעמוד על המשמר, למרבה הצער גם בטקס לוויה.
מספרים על יהודי שנתפס ע"י הנאצים. הוא היה עד לרדיפות וסבל קשים לתיאור שבוצעו ע"י הנאצים וכעת עומד נאצי עם אקדח טעון מוצמד לרקתו, מוכן להרוג אותו בעקבות איזה "פשע" אותו ביצע. היהודי התחנן לקבל הזדמנות לתפילה אחרונה לפני מותו. הנאצי השתעשע מהבקשה והסכים. "ברוך אתה ה'... שלא עשני כמו אויביי..." התפלל היהודי בלהט.
בהחלט! תודה לך ה' על שאנחנו מאד מאד לא דומים לאויבינו!
בואו נתפלל ונייחל לביאת המשיח, שיוציא אותנו מהגלות הזו במהרה. ביחד נפציר מה' שיגן על כל תושבי ישראל, ועל כל חיילי צה"ל שנמצאים בחזית עבורנו. הלוואי שיהיו מוגנים וחזקים.